Skip to content

Veelgestelde vragen

Levering van de container

Wij leveren de container binnen 24 uur op werkdagen na ontvangst van je bestelling. Je kunt de voorkeur van het gewenste levermoment aangeven in tijdsblokken in de ochtend of de middag. Als je vandaag bestelt, wordt de container de volgende werkdag geleverd, met uitzondering van de zon- en feestdagen.

Nee, dat is niet nodig. Als je de plek waar de container geplaatst moet worden duidelijk aangeeft, zullen wij hem daar zo dicht mogelijk bij neerzetten. Afzetlint of pylonen kunnen helpen bij het aangeven van de exacte locatie, zodat niets in de weg staat. Het is handig als je jouw telefoonnummer doorgeeft, zodat we bij onverwachte omstandigheden contact met je kunnen opnemen om een alternatieve locatie te bespreken. 

Ja, maar hiervoor heb je in de meeste gevallen een vergunning van de gemeente nodig. Wij kunnen de container 24 uur na ontvangst van je bestelling leveren, maar houd er rekening mee dat de vergunningsprocedure bij de gemeente langer kan duren, dus vraag deze op tijd aan.

Dat is helemaal afhankelijk van jouw klus. Wij bieden containers in verschillende afmetingen, voor puin, tuinafval, grond, bouwafval, grofvuil, hout en dakafval. Wil je weten welke container voor jouw klus geschikt is? Bel ons gerust, we adviseren je hier graag over.

Dat kan via de bestelmodule op deze website, of telefonisch via +31(0) 418 63 22 67.

Betaling

Als je meerdere afvalsoorten verzamelt, dan raden wij aan om deze te scheiden en per soort een container te bestellen. Dit is vooral handig bij grote projecten, zoals een verbouwing. 

Wanneer jouw container vol is, belt u ons. Houd hierbij het referentienummer van jouw container bij de hand. U hebt nu twee keuzes: wij halen de container alleen bij u op of we halen deze bij u op en plaatsen direct een nieuwe, lege container.


Nee, wij voeren geen asbest af. Voor asbestafval verwijzen wij u door naar één van onze collega’s in de regio.

Overig

Plaatsen van containers doen we met de grootst mogelijke zorg. Toch kunnen we niet altijd voorkomen dat er beschadigingen en/of krassen optreden aan de ondergrond (wegdek, inrit). Om het risico op beschadigingen zoveel mogelijk te beperken kunt u overwegen om zelf een stevige ondergrond te (laten) plaatsen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan rijplaten. Herwijnen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele beschadigingen en/of krassen aan de ondergrond.

Huur je een container bij Herwijnen Afvalcontainers, dan krijg je standaard 6 weken gratis huur.